Exotic Pole & Pleasers

Pleaser is één van de grootste merken voor Paaldans/Exotic pole, Strippers en Dansers. In de film Hustlers zijn Pleaser Heels dan ook onmisbaar: 

Cardi B Hustlers Pleaser Heels

Jennifer Lopez Hustlers Pleaser Heels

Maar wat maakt Pleasers dan zo populair zijn bij Exotic pole, dansers en strippers? Het meest gehoorde antwoord is: comfort. Ook al lijken ze misschien niet de meest comfortabele keuze; deze sexy heels zijn absoluut ontworpen met in het achterhoofd de lange avonduren en nachten moeten dansen en staan.

Hieronder een stukje uitleg over wat Pleasers nu zo bijzonder geschikt maakt voor exotic pole en paaldansen. In dit voorbeeld hebben we ervoor gekozen de 'klassieke stripper heel' te gebruiken; maar alles wat hieronder wordt genoemd is ook van toepassing op de andere stijlen in de Pleaser Platform Collectie (zoals enkellaarzen, mid-calf laarzen, knielaarzen, overknee laarzen, pumps en muiltjes)

De anatomie van Pleaser heeled Sandals:

Pleaser Heels Poledance Exotic Pole Strippers Pole Fitness Pleasers Pleaser Shoes Sexy Heels

  • Gebogen voorkant (Curved Outsole)

Dit is een heel belangrijk deel van de anatomie van de hakken. De gebogen buitenzool stelt je in staat om met gemak te draaien, pirouettes te maken, diamond-rolls te maken, naar voren te schommelen en op je tenen te staan.

Maak je geen zorgen als je het gevoel hebt dat de draaipunten van de hakken hiervoor te stroef zijn, of als je vastloopt in bewegingen die je gemakkelijk doet zonder hakken! Dit deel van de hak is het deel waar je op wilt staan om die moves weer te kunnen maken. Als het niet lukt gebruik je waarschijnlijk de onderkant van de zool; het grote, platte gedeelte onder de plateau. Zorg ervoor dat, als je deze moves wilt maken, je met je tenen naar beneden/voren wijst, en je zult merken dat het gemakkelijker is om lichtjes op dit gebogen deel van de buitenzool te schommelen. Het is een kleine aanpassing, maar dit maakt een groot verschil!
Voor het echt kunnen slepen/glijden gebruik je het bovenste deel van de voorkant; deze is gladder waardoor je gemakkelijker glijbewegingen kan maken. Dit is wel iets risicovoller wanneer je op hele hoge plateauzolen staat, dus zorg ervoor dat je je enkels goed traint om deze bewegingen te kunnen maken om enkelblessures te voorkomen.

  • Omhoogstaande binnenzool/licht overhangende teenrand (Curved Insole)

Doordat de binnenzool íets over de rand van de plateauzool uitsteekt voorkom je dat je tenen de vloer raken en worden geplet bij het doen van floorwork, sweeps, slides en andere bewegingen waarbij je de voorkant van de heels gebruikt.

De omhoogstaande binnenzool helpt je tenen te beschermen tijdens floorwork, waar de kans bestaat dat je voeten licht naar voren worden geduwd in de zool. Voorbeelden voor moves waarbij dit kan gebeuren zijn onder meer KIP's, sweeps, toedrags, slides en rolls. Een ander voordeel is dat het helpt de tenen op zijn plaats te houden met minimale inspanning. Overhangende tenen zijn natuurlijk niet gewenst en zullen gegarandeerd zorgen voor pijnlijke tenen!

  • Schuine neus van de plateauzool (Angled Toe Box)

De schuine neus, ook wel de plateauzool genoemd, is een ongelooflijk handig hulpmiddel dat je onder andere helpt achteruit te glijden of naar de grond te wiegen. Je zult merken dat als je een paar voetbewegingen probeert met je tenen naar voren gericht, de hoek van de neus samenwerkt met de rand bij je tenen om een naadloze lijn te creëren die gemakkelijk over de vloer glijdt. Het is leuk om te bedenken dat zo'n eenvoudige aanpassing als de hoek van de plateau het leven op de dansvloer zo veel gemakkelijker maakt, buiten het feit om dat een rechte neus er nogal onhandig en vierkant uitziet.

Om verwarring te voorkomen is het belangrijk om te weten dat bij een normale schoen de "toebox" (of "teen doos") het gesloten gebied is dat rondom de tenen loopt. Pleasers zijn echter geen normale schoenen (hoewel ze op een avondje uit zeker niet zullen misstaan) de toe box is bij Pleasers het verhoogde platform waarop de voorkant van je voet rust; vooral bekend als de plateau.

  • Gevoerde binnenzool (Padded lining)

De gevoerde/gewatteerde binnenzool zorgt voor de ultieme comfortabele ervaring van Pleasers. De gewatteerde binnenzool werkt verzachtend voor je voeten en biedt ondersteuning voor het lange uren dragen van, en gebruiken van de heels. Ook helpt het om de hakken goed op je voet te laten aansluiten doordat ze naar je voet vormen en dit biedt ondersteuning aan het hele been, waardoor ze minder snel vermoeid zullen raken. Dit in combinatie met de voetboog-steun die de gewatteerde binnenzool biedt, is de reden waarom Pleasers comfortabeler worden gevonden dan 'normale' hakken. Ook heeft Pleaser speciale gel-inlegzooltjes ontwikkeld voor nóg meer steun van de belangrijke plekken op de voet.

  • Schuine Hak (Angled Heel)

De schuin-aflopende hak helpt de achterkant van je voet, die recht boven de hak staat, te ondersteunen. Dit zorgt voor een optimale balans en deze ondersteuning helpt eventuele vermoeidheid of krampen, die je zou kunnen ervaren met normale hakken, te verminderen.

Paaldansen in normale hakken is niet alleen zwaar voor je voeten, maar ook voor je kuiten, knieën en heupgewrichten. Pleasers zijn ontworpen om deze problemen te vermijden zodat er geen langdurig ongemak of letsel ontstaat.

Een andere manier waarbij de schuine hak je kan helpen bij het paaldansen, is dat ze gemakkelijk en comfortabel vast te pakken zijn als je een beweging doet die gericht is op flexibiliteit. Waar je normaal gesproken misschien niet ver genoeg naar achteren kan buigen om je voeten vast te pakken, geeft de hak je enkele centimeters meer om mee te werken en dus een grotere kans dat je de hak wel vast weet te pakken.

Fun fact!
Het deel aan de binnenkant van de hak wordt de "Breast" (borst) genoemd, en veel paaldansers kiezen ervoor om hier een andere kleur op aan te brengen of deze te versieren met glitters of kristallen voor een mooi contrasterend effect van kleur of glinsters.

  • Ééndelige Plateauzool (One-Piece Shank)

De eendelige plateauzool helpt om je voet optimale ondersteuning van de voetboog te geven. Waar normale hakken zullen meebuigen en bewegen met je voeten tijdens het dansen, ondersteunt deze (van hard plastic gemaakte) plateauzool je voet zodat je gemakkelijk in één beweging naar de grond kunt duiken en weer op kan staan zonder bang te zijn dat de zool dit niet aan kan.

Deze eendelige plateauzool is de ruggengraat van de Pleaser heels die ons in staat stelt om sexy-sumo-squattend naar de grond te gaan met die prachtige  pointed toes, diamond-legs om de paal heen en tot stilstand te komen - allemaal zonder dat onze tenen de grond te raken.

Het is belangrijk om te onthouden - voor wanneer je besluit andere heels dan Pleaser shoes te shoppen - dat je altijd een ééndelige plateauzool zoekt. Naast dat een tweedelig exemplaar een (lelijke) vouw heeft, breekt deze waarschijnlijk ook heel snel. En het laatste wat je wilt is dat je zool breekt onder het gewicht van je voet!


Omdat paaldansen als sport erg in populariteit is gestegen in de afgelopen jaren zien we ook steeds vaker Pleaser heels buiten de stripclubs en Exotic paaldans wereld. Oorspronkelijk zijn de stripper heels transparant (lucite) zoals de Treasure 708 in het plaatje hierboven. Pleaser heeft ook een Specialty Collection met 'typische' exotic/stripper heels; denk aan heel veel glitters en kristallen, doorkijkjes in de plateauzool, gevulde plateauzolen, lichtjes in de plateau's of hakken en plateaus met een bijzondere vorm

Omdat er natuurlijk ook mannen, transgenders, drag queens en crossdressers, maar ook vrouwen met een grote voetmaat zijn die deze heels graag dragen zijn veel Pleaser modellen dan ook in een brede omvang aan maten te vinden. Meestal van maat 35 t/m maat 45. 

Tegenwoordig worden Stripper Heels/Exotic Pole Shoes alle kleuren, vormen, materialen en effecten gezien en variëren ze in hakhoogte; 14 cm (5½") t/m 25,4 cm (10") en plateauhoogte; 3,8 cm (1½") t/m 16 cm (6⅓"). Naast sandalets (ankle strap sandals) zijn ook de enkellaarsjes, mid-calf laarzen, knielaarzen en overknee laarzen populair; vooral die laatste worden in lakleer veel in de paaldans wereld gebruikt omdat ze voor extra grip in de paal zorgen. 

Naast populariteit in de exotic pole wereld is Pleaser ook een geliefd merk voor vele artiesten zoals o.a. Lady Gaga,  Cara Delevingne, Ariana Grande, Nicki Minaj, Kylie Jenner, Katy Perry en Melanie Martinez.

Lady Gaga Pleaser Adore 3000

Cara Delevingne Pleaser Flamingo 808RGB

 

Ariana Grande Pleaser Adore 3000

Nicki Minaj Pleaser Flamingo 808UV

Kylie Jenner Pleaser Stardust 708

Katy Perry Pleaser Demonia Camel 311

Melanie Martinez Pleaser Funtasma Gogo 300

 

Heb je een specifieke vraag over een bepaald model, of wil je gewoon een keer bij ons in de showroom komen passen; schroom je niet om ons een mailtje te sturen met je vraag of om een afspraak te maken!

Info@kinky-shoes.nl

Terug naar blog

NIEUW

1 van 25