Raadpleeg de FAQ op de website van Lupit Pole voor alle veelgestelde vragen of klik op een van de categorieën hieronder:

Lupit Pole | FAQ

Lupit Pole | Materiaal-gerelateerde vragen

Van welk materiaal zijn Lupit Poles gemaakt?

De palen zijn gemaakt van verschillende materialen. Lupit Pole gebruikt alleen materialen van topkwaliteit die bekend zijn in de machinebouw. Voor het *niet-bruikbare oppervlak van de paal wordt koolstofstaal als constructiemateriaal gebruikt die vervolgens met verschillende coatings wordt behandeld voor bescherming tegen corrosie en andere invloeden; de coating bestaat uit een poedercoating, een verchroomde coating of een verzinkte coating.

*Met “bruikbaar oppervlak” wordt de buitenoppervlak van de buis bedoeld dat door de danser wordt gebruikt om aan te raken, te klimmen en vast te pakken.

Het antislip-rubber op de schijf is een materiaal die voor Lupit Pole speciaal op maat is gemaakt, het is een aangepaste formule. "We wilden een duurzaam en gripvast rubber hebben dat kan worden gereinigd en wat betreft plakkerigheid kon worden opgefrist."

Het *bruikbare oppervlak van de paal is gemaakt van verschillende materialen:

 • Roestvrij staal
  • Spiegelgepolijst
 • Gelegeerd staal met een chroomafwerking
 • Gepoedercoat oppervlak
  • Over een koolstofstalen paal
 • Messing
  • Spiegelgepolijst

Er is geen andere coating toegevoegd; wat voor competities de perfecte oppervlak is en daarom ook IPSF-gecertificeerd is.

De paal kan regelmatig worden gereinigd en gepolijst om het oppervlak mooi glanzend te houden, maar sommige houden van de natuurlijke oxidelaag die voor een nog betere grip zorgt.

Wat is het verschil tussen de Classic G2 en Diamond G2 palen?

De Lupit Pole Diamond G2 is een Lupit Pole Classic G2-paal versierd met originele Swarovski-kristallen. Dit geeft de paal een bijzonder glamoureuze uitstraling zorgt voor een fashionable decoratie in de kamer. De Swarovski-kristallen schitteren en sparkelen tijdens het dansen met de Lupit Pole Diamond G2.

Welk materiaal heeft de beste grip?

Het is moeilijk te zeggen welk materiaal beter is, omdat het uiteindelijk allemaal te maken heeft met je persoonlijke smaak, je dansstijl, je budget en het soort klimaat waarin je leeft.

Een paar voorbeelden:

 • Verchroomde palen zijn een goede keus als je in Noord-Europa woont vanwege de temperatuur en het klimaat.
  • Het is de meest voorkomende paal in sportscholen, studio's en clubs
 • Messing palen: Wie leert op een messing paal, vindt het vaker lastiger om naar een verchroomde paal te veranderen
  (maar terugschakelen van een verchroomde paal naar een messing paal is vaak geen probleem!)
  • Messing palen hebben echter ook een geweldige grip; de meeste paalatleten vinden dat messing-palen de meeste grip hebben
 • Palen met een Siliconen- of Poedercoating zijn meer geschikt voor extremere moves, salto's en trucs; of Chinese Pole/Chinese paaldanstrucs ten opzichte van reguliere paaldanstrucs omdat je hierbij vaak meer kleding aan hebt
  • Palen met een Siliconen- of Poeder-coating voegen een nieuwe dimensie toe omdat deze ook met kleding aan kan worden gebruikt
  • Ze zien er leuk uit omdat ze er nét wat anders uitzien dan de metalen palen en ook meestal in een vrolijk kleurtje beschikbaar zijn

Het advies van Lupit: "Palen met een metalen-coating zijn geschikter voor dagelijks gebruik, tenzij je dansstijl beter bij andere coatings past of als je wat geld over hebt ;)!"

Hoe maak je een paal schoon?

Lupit adviseert om de palen schoon te maken met een katoenen doek met *schoonmaakmiddel en daarna te drogen met een katoenen- of microvezel-doek.

Welk soort schoonmaakmiddel gebruik je voor welke paal:

RVS (roestvrij staal) en Chrome palen kunnen gereinigd worden met:

 • Nitro-verdunning 900 (Nitro diluent 900)
 • Pure alcohol
 • Water

Gepoedercoate onderdelen mogen alleen worden gereinigd met:

 • Pure alcohol
 • Water

Zorg ervoor dat je geen glasreinigers gebruikt, vooral als deze ammoniumhydroxide-reinigingsmiddel bevatten.

Het reinigen van het rubberen oppervlak van de schijven is ook erg belangrijk. Gebruik pure alcohol voor regelmatige reiniging en Nitro-verdunning 900 (Nitro diluent 900) om het oppervlak op te frissen en weer plakkeriger te maken.

Moet ik mijn Classic danspaal oliën?

Ja, het wordt aanbevolen om het onderste lagersysteem en het bovenste lagersysteem elke 3 maanden te oliën. De beste manier om dit te doen is door Machineolie of Spuitvet/lagervet (bijvoorbeeld WD-40) te gebruiken.

Waar haalt Lupit de materialen vandaan?

Met trots kunnen we zeggen dat 95% van alle materialen en onderdelen die Lupit gebruikt van Europese oorsprong zijn, wat veel duurder is dan Aziatische materialen, maar Lupit wilde er zeker van zijn dat de kwaliteit goed is en dat de materialen geproduceerd worden volgens alle ecologische en ethische (EU-)normen.

Ik ben allergisch voor nikkel en titanium. Zijn roestvrijstalen palen volledig nikkelvrij?

Wanneer iets verchroomd is, bestaat de basis meestal uit nikkel met een zeer dunne laag chroom als afwerking. In dit geval kunnen allergische reacties voor nikkel optreden.

Roestvrij staal (RVS) bevat ook nikkel, maar dit wordt gecombineerd met staal en andere elementen om een nieuw soort metaal te vormen. Dit betekent dat er minder nikkeldeeltjes in contact komen met de huid.

Wij kunnen echter niet garanderen dat er geen allergische reactie op RVS zal optreden, al heeft Lupit tot nu toe geen meldingen ontvangen over allergische reacties op Lupit palen.

Inklapbare content

Algemene informatie

Wij importeren speciaal voor jou uit Amerika. De gemiddelde levertijd bedraagt 1 à 1½ week (binnen Nederland) maar dit kan ook wel eens langer zijn. Hou daar dus rekening mee!

Let op:

 • Voor het retourneren (niet omruilen) van artikelen die speciaal voor jou op bestelling uit Amerika zijn geïmporteerd brengen wij bij per artikel* €25,- importeer-/porto-/invoerrecht-kosten in mindering op het terug te betalen bedrag
  • Dit zijn de daadwerkelijke kosten die zijn gemaakt voor het inkopen.
 • Van deze €25,- zetten wij €15,- om in een shop-tegoed. 
  • Zodra wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen, zullen wij je shop-tegoed aan je toekennen
  • Je shop-tegoed is op onze website te verzilveren bij een volgende bestelling
  • Je shop-tegoed is niet inwisselbaar voor geld
  • Je tegoed is vanaf de datum van uitgave 12 maanden geldig
  • Indien je retourzending niet voldoet aan onze retourvoorwaarden en wij naast de importeer-/porto-/invoerrecht-kosten ook waardevermindering toepassen, vervalt je recht op shop-tegoed

*Bij retournering van meerdere artikelen die wij hebben ingekocht bekijken we altijd per individuele situatie naar de kosten die zijn gemaakt. Het bedrag dat wij hierbij in mindering brengen en wat wij omzetten in shop-tegoed is dus afhankelijk van de daadwerkelijke kosten die wij hebben gemaakt.

De kosten die wij in rekening brengen dekt enkel de kosten die zijn gemaakt voor het inkopen van de artikelen; er worden door ons zelf geen annuleringskosten of herbevoorradingskosten in rekening gebracht.

We brengen deze kosten in rekening wanneer je:
1) je bestelling wenst te annuleren vóór levering maar wij de bestelde artikelen al wel voor je hebben ingekocht
2) je bestelling met ingekochte artikelen wenst te retourneren na ontvangst

Het in rekening brengen van deze kosten zouden we liever niet hoeven doen, maar om de door ons onnodig gemaakte kosten te dekken én om het vele onnodig retourneren te ontmoedigen is dit helaas nodig gebleken (denk aan het milieu en denk liever iets langer na voordat je iets besteld)

Bij een enkele omruiling vanwege een verkeerde maat brengen we deze kosten niet gelijk in rekening, in onze Algemene Voorwaarden en in ons Terugbetalings- & Retourbeleid kan je hier meer over lezen.

Contact

E-mail:

info@kinky-shoes.nl

Adres:
(bezoek alleen op afspraak van maandag t/m vrijdag)

Kinky-shoes & Party-shoes

Thomas J. Witteroosstraat 18

6827 AZ Arnhem (NL)

KvK 743 520 16 |  BTW-id NL 002 366 589 B32

Maatvoering

Omgerekende maatvoering:

Onze schoenen en laarzen komen uit Amerika en hebben de Amerikaanse maatvoering (1 inch = 2,54 cm). Onze Amerikaanse leverancier vermeldt zowel de US-maten (Amerikaanse schoenmaten) als omgerekende EU-maten* op de schoenendozen.

*De West Europese maatvoering die wij in Nederland, België en overige EU-landen hanteren.

De ervaring leert echter dat de omgerekende EU-maten die op de doos staan niet altijd juist zijn.
Met name de grotere schoenmaten vallen veelal groter uit dan er staat vermeld op de schoenendoos. Om die reden hanteren wij bij grotere maten onze eigen omgerekende EU-maten en niet de EU-maten die op de dozen staan.

Bestel de maat die je normaliter draagt, wij houden al rekening met hoe een model uitvalt (groot, klein of conform de maat).

Indien deze afwijkt van de normale omgerekende maten, informeren we je hier expliciet over in de productbeschrijving.

 

Hoe bereken ik de juiste maat voor mij?

Bekijk hoe je je maat kan berekenen aan de hand van een omrekentabel op onze informatie pagina: "Hoe weet ik welke maat ik heb, en welke ik moet bestellen?"

Indien je tussen 2 maten inzit, adviseren wij meestal om bij een gesloten/dicht model, zoals een pump of gesloten laars, de maat naar boven af te ronden. Bij een open model, zoals een sandaal, waarbij de tenen en/of hak 'open' zijn, adviseren we naar beneden af te ronden.

 

Wel willen we je vriendelijk vragen om niet hetzelfde artikel in verschillende maten te bestellen om vervolgens de maten die niet passen te retourneren.

Maar --> Neem liever contact met ons op zodat wij je kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat. Mochten de schoenen uiteindelijk toch niet passen dan kan je deze altijd omruilen voor een andere maat.

Het is vooral zonde van jouw en onze tijd en het geld om een artikel in meerdere maten te bestellen als je vooraf al weet dat een deel van die artikelen weer retour komt.

 

Wat als ik een specifieke US-maat wil bestellen?

Mocht je graag een specifieke US-maat willen bestellen omdat je weet welke Pleaser US-maat jij hebt, dan kan dit uiteraard: kies in dat geval voor de maat-optie waarin de US-maat staat die jij nodig hebt.

Wij kopen altijd de US-maat die staat aangegeven in de maat-opties zoals in het volgende voorbeeld:

Maat

Vanaf US-maat 12 hebben we de maatvoering wat aangepast. Zo is:

 • US-12 -> EU-maat 42/43;
 • US-13 -> EU-maat 44;
 • US-14 -> EU-maat 45 enzovoorts.

Bekijk hoe je je maat kan berekenen aan de hand van een omrekentabel op onze informatie pagina: "Hoe weet ik welke maat ik heb, en welke ik moet bestellen?"

Uiteraard mag je ons altijd om advies vragen over welke maat je nodig hebt: info@kinky-shoes.nl

Waar kan ik jullie maatvoering en omrekentabel vinden?

Dit kan op de volgende twee manieren:

Je kunt op elke pagina  (zowel op je mobiel als op een computer) aan de rechterzijde een horizontale knop vinden: Op de pagina van een product zelf kan je de omrekentabel bekijken door te klikken op "maattabel/maatvoering" boven de "Aan winkelwagen toevoegen" knop:
Maattabel pagina's Maattabel/maatvoering

 

Laars-afmetingen:

We zijn bezig met het invoeren van de afmetingen van alle laarzen per maat zodat je in één oogopslag kan zien wat de kuitomvang, schacht-omvang en schacht-lengte/hoogte is van de geselecteerde maat. 

Door de grote hoeveelheid laarzen in alle beschikbare maten duurt het eventjes voordat dit allemaal is ingevoerd, dus tot die tijd kan je de afmetingen in de Laars kuit-/schacht-omvang data sheet  opzoeken. Voor de uitleg hoe je dit doet; bekijk onze uitlegpagina

Let op:

Laat het ons weten als je zelf al rekening hebt gehouden met hoe een model uitvalt zodat het bestelde artikel niet twee maten te groot of te klein wordt ingekocht. Dit kan in de 'Speciale instructies' sectie in je winkelwagen:

Speciale instructies winkelwagen

 

Uiteraard mag je ons altijd om advies vragen over welke maat je nodig hebt:
info@kinky-shoes.nl